Predstavujeme BUDDY team - Ján Polák

Predstavujme Vám najmladšieho člena tímu Buddy – Janka Poláka

Predstavujme Vám najmladšieho člena tímu Buddy – Janka Poláka.  

 

„Poviem ti čo je Buddy – program na pomoc mladým – ľudí čo sa majú radi – a spolu stavajú hrady – sedím sám a tak premýšľam – buddy ti dá pomoc keď nevieš kam – dá ti skvelý plán – víziu – ma zdraví rozum tak príjmi ju.“ (text jednej z piesní)

 

„Ľudia sú preto ľudia, aby sa navzájom nejakým spôsobom inšpriovali.“

Ak ho už poznáte, nie je to nič zvláštne, Janko je raper, už párkrát vystupoval v Bratislave. Pôsobí pod umeleckým menom „Sám Jedinec“. Svoj najnovší singel nahrával v štúdiu s hudobníkom Matejom Vávrom, ktorého môžete poznať z talentovej súťaže X-Factor. Piesňou Bojovník sa snaží šíriť mier. Vo svojich textoch, ktoré si sám píše, chce dosiahnuť, aby si každý človek užíval prítomný okamih „V dnešnom svete ľudia strašne veľa rozmýšľajú nad tým čo bolo alebo nad tým čo budú robiť a nežijú v prítomnosti, v podstate žijú ale neužívajú si to, pretože myslia na to, čo budú robiť.“ V textoch preto vyzýva k tomu, aby ľudia žili v prítomnom okamihu. Janka ste už mohli vidieť na vystúpeniach na Mágio pláži, v Nitre, v Kováčovej či v júni 2017 aj na bratislavskej Kuchajde, ako on sám hovorí: „Nejde o to kde vystupujem, či je tam veľké alebo malé publikum. Môže byť aj to najväčšie v O2 aréne s miliónom ľudí (nieže by niekedy v O2 aréne vystupoval:), ak si však aspoň 4 z toho zoberú domov dobrý pocit, tak to je pre mňa veľké plus, lebo to im chcem dať. Najkrajšie na vystúpeniach je to, že tam rovno cítiš tú energiu, ty im ju dávaš a oni ti ju automaticky vrátia späť.“ Jeho vzorom je Justin Bieber, ktorého hudobnú tvorbu už vďaka Jankovi pozná celá kancelária. V Buddy sa každý deň stará, aby všetky informácie boli správne zdokumentované a zálohované. K tejto administratíve sa dostal vďaka už dlhoročnému pôsobeniu v programe, a aj vďaka svojmu Buddy dobrovoľníkovi, ktorý mu pomáha. Janko ako už odídené dieťa z detského domova chodí na prezentácie do firiem, aby šíril našu myšlienku a podelil sa o svoj príbeh. Na tejto práci ho najviac teší „najlepší kolektív na svete“, viditeľný progres a priestor pre kreativitu. No a najviac si na nej váži, citujem: „kávičku“. Humor ho neopúšťa a je naším nositeľom dobrej nálady. V budúcnosti by sa rád i naďalej venoval hudbe, ktorú robí, nie kvôli počtu laikov ale aby zaujala svojím obsahom - slovami. Avšak plánovanie nemá moc rád „V živote si plávaš a nikdy nevieš kam ťa vlna zatiahne – nikdy nemám moc veľa plánov do ďalekej budúcnosti – žijem tu a teraz a to je najdôležitejšia vec, pretože človek nikdy nevie, kedy príde koniec“ Okrem hudby má rád čas strávený s priateľmi a umenie všetkého druhu. Obdivuje maliarov, sochárov, výtvarníkov a vždy hovorí: „Ľudia sú preto ľudia, aby sa navzájom nejakým spôsobom inšpirovali. Ja sa snažím využiť túto možnosť, viem sa inšpirovať od niekoho a možno sa raz niekto bude inšpirovať odo mňa“

„V dnešnom svete ľudia strašne veľa rozmýšľajú nad tým čo bolo alebo nad tým čo budú robiť a nežijú v prítomnosti, v podstate žijú ale neužívajú si to."

Svoju prácu môžeme robiť vďaka Vám a Vašim darcovským príspevkom. Týmto ďakujeme všetkým naším podporovateľom a rovnako tak nadácii Pontis za sprostredkovanie grantu od firmy Accenture.

 

Podporte náš sen – aby každé dieťa z detského domova malo svojho dobrovoľníka.