Rastieme –  spoznaj náš rozširujúci sa tím

Dobrá správa - postupne sa náš BUDDY tím rozrastá. Prečo? Aby program BUDDY dosahoval ešte vyššiu kvalitu a mal ešte výraznejší dopad na deti z detských domovov. Preto nám do tímu pribúdajú odborníci na koordináciu BUDDY dvojíc, špecialisti na programovú kvalitu, ale aj na externú komunikáciu. Postupne ti nových členov tímu budeme predstavovať. 

 

LUCIA – meranie dopadu a zlepšovanie kvality programu

 

Lucia Kossárová sa k nám pridala na konci roka 2017. A nie je len tak bežným prírastkom do našej BUDDY rodiny  – pracuje s nami už od začiatku. Je totiž spoluzakladateľkou neziskovej organizácie PROVIDA, pod ktorú patrí aj program BUDDY. Spolu s jej bratom Lacim Kossárom od roku 2006 strategicky vedie a pomáha programu ako dobrovoľníčka. No a na konci minulého roka sa Lucia rozhodla pre veľkú zmenu - zobrala si neplatené voľno vo svojej stálej práci v Londýne a stala sa  odbornou garantkou BUDDYho pre oblasť merania dopadu a zlepšovania kvality programu.

 

Lucka, vitaj!

 

Zatiaľ je s nami na rok (a dúfajme, že aj na dlhšie!). Jej hlavnými úlohami bude najmä:

 

  • Nastaviť spôsob, akým program BUDDY sleduje, meria a vyhodnocuje úspechy detí v programe - kým sú v detskom domove ale aj po odchode z detského domova.
  • Vytvoriť manuál celého BUDDY programu, ktorý je kľúčový pre rast organizácie, aby sme mohli pomôcť čo najviac deťom na Slovensku. 
  • Podporiť BUDDYho tak, aby to bol program, kde sa neustále učíme a zlepšujeme, aby sa nám podarilo naplniť našu misiu– nájsť každému dieťaťu z detského domova staršiemu ako 12 rokov dobrovoľníka, s ktorým si vytvorí vzťah a bude mu pomáhať pripravovať sa na život mimo detského domova.

 

Lucia má množstvo medzinárodných skúseností a je odborníčka v oblasti  merania a zlepšovania kvality starostlivosti. Vyštudovala sociálne vedy na University College Utrecht a medzinárodný rozvoj na John Hopkins SAIS v USA a v Taliansku. V minulosti pracovala pre Radu Európy a Svetovú Banku vo Washingtone, neskôr pôsobila ako konzultantka v otázkach zdravotníctva a sociálneho rozvoja v rôznych krajinách sveta. V súčasnosti žije v Londýne. Tu získala aj PhD na London School of Economics v zdravotnej politike a pracuje vo výskume pre nezávislý inštitút Nuffield Trust v oblasti zdravotníctva a sociálnej starostlivosti. Tu sa špecializovala v oblasti merania kvality, ambulantnej starostlivosti a zdravia detí. Zároveň pomáha ako dobrovoľníčka v oblasti zlepšovania starostlivosti pre deti s juvenilnou idiopatickou artritídou.

 

Lucia má  sedem ročné dvojičky (dievčatká) a manžela z Barcelony. S BUDDYm komunikuje najmä online a do Bratislavy lieta pravidelne na dôležité porady alebo aktivity. Najradšej má čokoládu (ale vlastne všetko sladké), plávanie v mori a cestovanie s rodinou či priateľmi.

 

Tešíme sa, že máme tak kvalifikovaného človeka v tíme! Keby ste mali akékoľvek otázky či návrhy ako zlepšiť náš program alebo merať prínos pre deti, pošlite jej email na kossarova@tvojbuddy.sk.