Novinky

30.11.2016
Jarka školu dosť flákala. Často počúvala od učiteliek, že je lenivá, neporiadna a že z nej nič nebude. Týranie a výchova tyrana sa nerodí v jednej facke, v jednom oplzlom pohľade. Rodí sa v presvedčení, že to tak má byť.
1.11.2016
Nevedel, čo znamená idiot, ale pre istotu čušal. Bol vlastne ticho už niekoľko mesiacov. Či rokov? Ale ani v škole nikto nerozprával, tak sa to zdalo byť v poriadku. Všetci sa dorozumievali gestami. Páčilo sa mu to, bolo to trochu smiešne.   Toto je príbeh Adama, ktorý nežil v raji.
28.07.2016
Ako je možné, že každý mal pubertu a aj tak každému puberťáci lezú na nervy? Prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Posledná časť tejto série blogov sa zaoberá pubertou a životom po nej.
6.07.2016
Čo sa odohráva v hlave škôlkára a prečo občas vyzerá akoby ho v škôlke drali z kože?  Nečakajte od nás 5 zázračných rád, ako z dieťaťa vychovať dokonalého nadčloveka jednoduchou zmenou jednej maličkosti  – prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Tretia časť tejto série blogov sa zaoberá vývojom dieťaťa od 3. do 6. roku života.
5.06.2016
Zasmiali ste sa už na mamičke, ktorá otvára ústa, keď kŕmi bábätko, aj keď to bábätko nevidí? Prečo to robí? Nečakajte od nás 5 zázračných rád, ako z dieťaťa vychovať dokonalého nadčloveka jednoduchou zmenou jednej maličkosti  – prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Druhá časť tejto série blogov sa zaoberá vývojom dieťaťa do 3 rokov života.
23.05.2016
Dajú sa deti do 9 mesiacov vôbec vychovávať?  Nečakajte od nás 5 zázračných rád, ako z dieťaťa vychovať dokonalého nadčloveka jednoduchou zmenou jednej maličkosti  – prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Prvá časť série blogov sa zaoberá vývojom dieťaťa od narodenia do 9. mesiaca života.