Novinky

20.10.2017
Vždy som mala na deti s ADHD slabosť. Nemajú to v živote jednoduché. Ani v učení, ani vo vzťahoch. Sú iné. Komplikujú život. Keď nie sú v škole, ide všetko akosi ľahšie. Vtedy nikto nevykrikuje, nebehá po triede, nepúta na seba pozornosť.
20.12.2016
Prečítajte si fragment autentického príbehu Ajky, ktorá v 18 odišla z detského domova a ktorého odkaz je našim Vianočným a novoročným prianím.
30.11.2016
Jarka školu dosť flákala. Často počúvala od učiteliek, že je lenivá, neporiadna a že z nej nič nebude. Týranie a výchova tyrana sa nerodí v jednej facke, v jednom oplzlom pohľade. Rodí sa v presvedčení, že to tak má byť.
1.11.2016
Nevedel, čo znamená idiot, ale pre istotu čušal. Bol vlastne ticho už niekoľko mesiacov. Či rokov? Ale ani v škole nikto nerozprával, tak sa to zdalo byť v poriadku. Všetci sa dorozumievali gestami. Páčilo sa mu to, bolo to trochu smiešne.   Toto je príbeh Adama, ktorý nežil v raji.
28.07.2016
Ako je možné, že každý mal pubertu a aj tak každému puberťáci lezú na nervy? Prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Posledná časť tejto série blogov sa zaoberá pubertou a životom po nej.
6.07.2016
Čo sa odohráva v hlave škôlkára a prečo občas vyzerá akoby ho v škôlke drali z kože?  Nečakajte od nás 5 zázračných rád, ako z dieťaťa vychovať dokonalého nadčloveka jednoduchou zmenou jednej maličkosti  – prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Tretia časť tejto série blogov sa zaoberá vývojom dieťaťa od 3. do 6. roku života.
23.05.2016
Dajú sa deti do 9 mesiacov vôbec vychovávať?  Nečakajte od nás 5 zázračných rád, ako z dieťaťa vychovať dokonalého nadčloveka jednoduchou zmenou jednej maličkosti  – prezentujeme reálnu psychológiu overenú skúsenosťami s deťmi, ktoré potrebovali pomoc, či už žili vo svojej rodine, náhradnej rodine alebo v detskom domove.  Prvá časť série blogov sa zaoberá vývojom dieťaťa od narodenia do 9. mesiaca života.